Woningen projectmatig | Studentenhuis Van Peltlaan
OpdrachtgeverGarage Lammerts BV
LocatieVan Peltlaan, Nijmegen
Datum2007-2010
ProjectteamSven Dyckhoff
FotografieFlow Architecten

Studentenhuis Van Peltlaan

Ontwerp: Op de plaats van een voormalig garagebedrijf is een nieuwe invulling gerealiseerd in de vorm van studentenhuisvesting. De omgeving kenmerkt zich door een grote architectonische verscheidenheid. Er is daarom gekozen voor een architectuur die door zijn verhoudingen en gevelaccenten reageert op zijn directe omgeving.

De materialisering wijkt af. Zowel de gevels als de schuine dakvlakken zijn uitgevoerd in een antacietkleurige leibedekking. Hierdoor ontstaat een monolitische vorm. Hierin is een regelmatig patroon van gelijkvormige ramen opgenomen. Ter plaatse van de entree en daar waar het gebouw aansluit op de belendingen zijn afwijkende omkaderde openingen gemaakt. Deze verankeren het gebouw in zijn omgeving.