Woningen particulier | Villa in Bemmel
OpdrachtgeverParticulier
LocatieEssenpas, Bemmel
Datum2001-2002
ProjectteamSven Dyckhoff
FotografieSaskia van Heerde

Villa in Bemmel

Ontwerp:
Kavel 103 is gelegen aan het eind van het deelgebied ‘de Lanen’ in de locatie Essenpas. Het heeft door zijn ligging, behoefte aan een verbijzondering. Wij hebben deze gezocht binnen de mogelijkheden van het beeldkwaliteitplan en de wensen van de opdrachtgever. Vanuit ‘de Lanen’ (noordzijde) heeft de zijde langs de weg een lang laag volume gekregen (als het ware een plint) die op de hoek beëindigd wordt in een dubbele woonlaag die eindigt in een zadeldak.

De plattegrond is levensloopbestendig opgezet. Woonkamer, keuken en werkkamer worden door de centrale entree gescheiden van de slaapkamer met badkamer en separate berging. Op de verdieping is ruimte gecreëerd voor de kinderkamers. Aan de westzijde waar de woning in de toekomst gedeeltelijk schuilgaat achter de gemeentelijke groenblijvende haag zorgt deze dubbele verdieping voor een duidelijk intro dan wel beëindiging van de strip vrije kavels langs de noordzijde. De materialisering van het bouwdeel herinnerd aan de landelijke sfeer van het buitengebied voormalige buitengebied. Aan de tuinzijde toont het gebouw een heel ander gezicht. Hier draagt de L-vormige opzet bij aan de beslotenheid van de tuin en kan het gebouw zich openen zodat de relatie met deze tuin optimaal benut wordt.