Woningen particulier | Woonhuis Godfried Bomansstraat
OpdrachtgeverFamilie A. van de Water
LocatieGodfried Bomansstraat, Nijmegen
Datum2010-heden
ProjectteamSven Dyckhoff, Bob Zanders, Rian Haarhuis
Fotografie-

Woonhuis Godfried Bomansstraat

Ontwerp:
Door de ontwikkeling van een woongebied kan dit perceel ontsloten worden op de openbare weg. Het brede ondiepe kavel is min of meer Noordoost-Zuidwest gericht. Door te kiezen voor een lang laag volume evenwijdig aan de straat is en privacy en een zonnige tuin mogelijk gemaakt.

In dit volume zijn een woonkeuken, werkkamer, de bergingen en garage opgenomen alsmede de hoofdentree. Haaks op dit volume is een tweede volume gecreëerd. Op de begane grond ontstaat zo ruimte voor een woonkamer en terras ‘midden in de tuin’. Aan de straatzijde vormt dit volume een royale luifel boven de entree. Op de verdieping biedt dit volume ruimte aan 3 slaapkamers en sanitaire ruimten. De werkkamer en achterliggende ruimte op de begane grond kunnen in de toekomst eenvoudig omgezet worden in een slaapkamer met badkamer waardoor de woning ook levensloop bestendig is.