Verbouwing woning Ravenberg Beek

De eigenaren van deze jaren ’50 woning wilden deze renoveren, moderniseren en uitbreiden. De mogelijkheden waren vanuit het bestemmingsplan echter beperkt. Door aan de achterzijde van de uitbouw de woonkeuken te situeren konden de overige wensen ook gerealiseerd worden. De woonkeuken met oplopend dak is aan de tuinzijde helemaal verglaasd en biedt een prachtig uitzicht over de Ooijpolder en het bos. Via twee voormalige gevelopeningen is de relatie tussen woonkeuken en woonkamer gelegd. De garage is omgezet naar een werk- en logeerkamer. Op de verdieping is een kleine slaapkamer omgezet naar een volwaardige badkamer. De bestaande badkamer is omgezet naar toilet en kastruimte.

Tentoonstellingsontwerp Bouwen op Papier

De tijdelijke tentoonstelling ‘Bouwen op Papier’ presenteert een selectie bijzondere architectuurboeken uit de 16de t/m de 20ste eeuw van de Nijmeegse Universiteitsbibliotheek. De tentoonstelling geeft een overzicht van het denken en schrijven over architectuur vanaf de oudheid tot nu. In 2012 ontdekte dr. Jeroen Goudeau, universitair docent kunst-geschiedenis aan de Radboud Universiteit, de bijzondere collectie die bestaat uit meer dan 550 titel uit de architectuurgeschiedenis. De meest opmerkelijke boeken van de Romeinse bouwkunst tot de architectuur in de 20ste eeuw staan in de tentoonstelling centraal.

Het zijn geschreven en prachtig geïllustreerde boeken met fictieve en gebouwde voorbeelden voor en uit de praktijk. De lichtgrijze en terughoudende kleurtoepassing van wanden, de als ensembles gepresenteerde vitrines en de belettering zorgen voor een minimalistische en serene uitstraling. De aandacht gaat uit naar de getoonde boeken die per thema in een groep vitrines zijn gerangschikt. De ensembles zorgen voor een duidelijke route in de zalen. Bijzondere illustraties werden metershoog uitvergroot en op de zichtassen in de zalen geplaatst. Dit versterkt het monumentale karakter van de getoonde architectuur.

Flow Architecten ontwikkelde in samenwerking met Wunderbar de grafisch-, visuele- en ruimtelijke invulling.

Tentoonstellingsontwerp 100ste Vierdaagse

In de tijdelijke tentoonstelling over de 100ste Vierdaagse staan de rijke geschiedenis, de maatschappelijke- en sociale ontwikkelingen en de beleving van het grootste wandelevenement ter wereld centraal. De tentoonstelling is een beleving, inspiratie en ontdekkingstocht voor jong en oud. Het omvangrijke verhaal wordt verteld in een betekenisvolle setting van 600 m2. De bezoeker maakt kennis met de historie, alle aspecten en verhalen van de Vierdaagse. De vertelling heeft een begin en een eind – een inleiding en een slot.

De bezoeker wordt in het begin van de tentoonstelling gegrepen, waarna het verhaal zich verder opbouwt, en aan het eind verrast in een slot met de ontknoping. De tentoonstelling leidt de bezoeker via een 2,4 m hoge tijdlijn van 1909 tot 2016 langs de hoogte- en dieptepunten van de afstandsmarsen. Op gezette tijden doorbreken gerelateerde thema’s, zoals militairen, gastvrijheid, kleding, media, verzorging en organisatie, ieder vormgegeven met een eigen sfeer, de historische verhaallijn. De bezoeker maakt op een interactieve manier kennis met bijzondere verhalen van wandelaars, ervaart hoe zwaar de bepakking is van de militair, ontdekt de veranderende wandelmode door de jaren heen, ruikt de opmerkelijke geuren van de Vierdaagse en bekijkt een EHBO-behandeling liggend op een brancard.

Aan het eind van de tentoonstelling loopt hij langs de highlights van de route en wordt hij door de toeschouwers onthaalt op de Via Gladiola. Door inzet van een mix aan media van projectie, film tot metershoge uitvergrotingen van foto’s op wallprints, installaties, bijzondere objecten, geluid en interactieve elementen ontstaan vertellingen met ieder een eigen vorm en sfeer. De ruimte betrekt de bezoeker actief, inspireert, raakt en levert een blijvende herinnering op.

Wunderbar en Flow Architecten ontwikkelden concept/ideevorming van indeling, route en interactieve elementen en het visuele- en ruimtelijke ontwerp.

Kantoor Hoge van Gerven Notarissen

Een voormalig bankkantoor uit de jaren ’70 is gerenoveerd en geschikt gemaakt als bedrijfsverzamelgebouw. Alle kozijnen zijn vervangen en op de begane grond is een metselwerk plint gerealiseerd. De entrees zijn vernieuwd en er is een entree toegevoegd. Voor Hoge van Gerven Notarissen hebben we de inrichting mogen ontwerpen. Belangrijk element was het maken van een interne verbinding tussen de twee kantoorlagen. Een receptie- en trapmeubel maakt deze verbinding tussen de begane grond en de eerste verdieping mogelijk en verbindt en scheidt door zijn positie en vorm de verschillende ruimten.