Renovatie en Restauratie | Casa Tie vakantiehuis Dolomieten
OpdrachtgeverFamilie Dyckhoff-Puhl
LocatieColle Santa Lucia, Italië
Datum2019-2021
ProjectteamSven Dyckhoff in samenwerking met ir. Daniele Ganz (Agordo, Italië)
FotografieRaphaela Puhl, Sven Dyckhoff

Casa Tie vakantiehuis Dolomieten

In het hart van de Dolomieten ligt enigszins verhoogd deze meer dan 200 jaar oude boerderij ‘Casa Tie’. Door de ligging op het zuiden met vrij uitzicht over de omringende bergwereld biedt deze plek rust en ruimte.image001.png In de afgelopen 3 jaar is het huis gerestaureerd en gemoderniseerd. De oorspronkelijke kwaliteiten zijn behouden en met de toevoeging van hedendaagse ingrepen in de gevels en binnenruimten is het nu een authentieke en comfortabele vakantiewoning.

Het huis biedt ruimte voor een klein appartement van 55 m2 en een groot appartement van 70 m2. De meer als 100 jaar oude houten balken, de wanden van breuksteen en het nog aanwezige vakwerk zijn hersteld en blijven in het interieur zichtbaar. De oude houten delen van het voormalige dak dienen nu als houten vloeren in de leefruimtes. De kamers zijn afgewerkt met leemstuk en hebben een hedendaagse en moderne inrichting.