Woningen projectmatig | 3 villa’s Beek-Ubbergen
OpdrachtgeverRoma Investments
LocatieRijksstraatweg, Beek-Ubbergen
Datum2010-heden
ProjectteamSven Dyckhoff, Bob Zanders
Fotografie-

3 villa’s Beek-Ubbergen

Ontwerp:
Na het vertrek van waterleidingmaatschappij Gelderland is een terrein op de overgang tussen hellingbos en polder vrijgekomen voor herontwikkeling. In samenwerking met Pouderoijen Compagnons hebben we gezocht naar een invulling die recht doet aan de karakteristiek van de monumentale Rijksstraatweg en de unieke ligging op de rand van de stuwwal.

Door de korrel van de Rijksstraatweg aan te houden kunnen een drietal villa’s gerealiseerd worden die door de verspringende rooilijn verspringende volumes en materialisering een hoge individualiteit verkrijgen en zo een hedendaagse alternatief bieden voor de monumentale villa’s uit de 19e eeuw.
De aanwezige sprengen worden zichtbaar gemaakt en het lager gelegen deel van het terrein wordt ingericht en hersteld als natuurlijk nat grasland dat gemeenschappelijk gebruikt kan worden. Direct aansluitend op de villa’s is ruimte voor een royale eigen tuin.

Het hoogteverschil op het terrein biedt de mogelijkheid om meerdere functies op verschillende niveaus te creëren die uitzicht bieden over het prachtige polderlandschap. De opzet/indeling van de villa’ s biedt hierin voor de bewoners maximale keuze. Door de volumes waaruit de villa’s zijn opgebouwd achter elkaar te plaatsen ontstaat ruimte om vanaf de Rijksstraatweg het achterliggende polderlandschap te ervaren.